Folk sitter på terrassen ved en bar i Pamplona den 8. januar 2020. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB.

I lys av den nå lave dødeligheten av covid-19 har Spanias regjering i noen uker arbeidet med en plan for å håndtere koronasituasjonen som en endemisk sykdom på linje med influensa, sier Spanias statsminister Pedro Sánchez.

Statsministerens uttalelse kom under et intervju med radiostasjonen Cadana SER, melder det statlige spanske kringkastingsselskapet RTVE.

Under intervjuet understreket Sánchez at «situasjonen» med pandemien «ikke er som for ett år siden». «Vi kjenner viruset bedre, og venter på hva rapportene sier. Omikron ser ut til å ha en mildere virkning.»

Vi må evaluere utviklingen av sykdommen med andre parametre, mener den spanske statsministeren, som ikke lenger synes det gir all verdens mening å masseteste og telle antallet smittetilfeller, gitt at dødeligheten er så kraftig redusert.

Denne diskusjonen bør også tas på EU-nivå, mener Sánchez, som ikke har planer om å innføre obligatorisk vaksinering, ikke minst fordi ca. 90 prosent av befolkningen allerede er vaksinert.

Spania har også bestilt 344.000 doser med antivirale medisiner fra Pfizer, opplyser RTVE.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.