– For to måneder siden måtte vi håndtere en situasjon der vi måtte pågripe og utvise to kriminelle som skulle begå en forbrytelse i Colombia på oppdrag fra Hizbollah, sier forsvarsminister Diego Molano i et intervju med avisa El Tiempo.

Molano kommer ikke med ytterligere opplysninger, men avisa siterer colombianske etterretningskilder på at den libanesiske bevegelsen spionerer på amerikanske og israelske forretningsfolk i landet. Colombia har mange innbyggere med libanesisk bakgrunn.

Tidligere er det blitt rapportert at Hizbollah har en tilstedeværelse i Venezuela og andre latinamerikanske land. Molano mener det er en risiko ved at gruppa er i nabolandet Venezuela, og forbindelsene de måtte ha til narkotikahandel og terrorgrupper. Colombia har flere ganger anklaget Venezuela for å gi beskyttelse og støtte til geriljagrupper som kjemper mot colombianske myndigheter. Forholdet mellom landene er anspent.

I forrige uke var Molano med president Ivan Duque på statsbesøk i Israel. Da uttalte han at de to landene har «en felles fiende i Iran og Hizbollah,» men søndag valgte han å trekke uttalelsene tilbake.

– Colombia bruker ikke ordet fiende mot andre land, men det betyr ikke at vi ikke har store uenigheter med Iran, sa han.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.