– Det er med stor glede vi annonserer kjøpet av disse attraktive eiendommene, sentralt lokalisert i fem attraktive europeiske byer med rik kulturell historie, sterk økonomisk vekst og med innbyggere med stort samfunnsengasjement, sier administrerende direktør Patrik Hall i Heimdalen Bostad i en pressemelding søndag kveld.

Samlet transaksjonsverdi er 92,5 milliarder kroner, og årlige utleieinntekter vil være på 2,8 milliarder kroner, opplyser selskapet.

Kjøpet forventes å være sluttført i starten av desember, avhengig av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Ivar Tollefsen har i flere tiår bygget eiendomsverdier i sitt heleide selskap Fredensborg. Mye av verdiene ligger i det svenske selskapet Heimstaden som er børsnotert i Stockholm. Heimstaden ble etablert i 1998 og senere kjøpt opp av Ivar Tollefsens morselskap Fredensborg for 1,6 milliarder kroner i 2005, skriver Dagens Næringsliv.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂