Med 99,7 prosent av stemmene opptalt, er årets fremmøteprosent på 76,5 den fjerde laveste siden krigen. Antallet blanke stemmer var på nær 18.000. Det er mer enn tre ganger så mange stemmer enn det som sikret protestlista i Alta og Finnmark, Pasientfokus, en representant på Stortinget.

Skjermdump: Valgdeltakelse.no

Bare i 1945, 1993, 2001 og 2009 har valgdeltakelsen vært lavere enn i 2021.

Åtte ganger siden 1945 har mer enn 80 prosent av de stemmeberettigede avgitt stemme.

Ved årets valg var det nesten 3,9 millioner nordmenn som hadde rett til å stemme. Avgitte stemmer lå natt til tirsdag på rett under 2,9 millioner. Over 1,6 millioner, altså over 50 prosent, valgte å forhåndsstemme. (NTB)

Antallet blanke stemmer er omtrent som ved valget for fire år siden. Det er på høyde med Pensjonistpartiet som tirsdag morgen er registrert med 18 705 stemmer, eller 0,6 prosent av stemmene, og langt mer enn partier som PDK og Sentrum.

 

Valgresultatet 2021, kl 07:47, tirsdag 14.9. Skjermdump: Valgresultat.no

 

Les også:

Den røde Åsgårdsreia

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.