Fremskrittspartiet ble torsdag utsatt for en dataangrep, som førte til at nettsiden en periode lå nede.

Torsdag formiddag opplevde Fremskrittspartiet at partiets nettsider en periode lå nede. Fremskrittspartiet opplyser at problemene skyldtes et såkalt DoS-angrep på nettsidene.

– Vi har funnet kilden til nedetiden og rapportert dette inn til Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Etter råd fra dem ble forholdet også anmeldt i dag. Det er selvsagt beklagelig med slike angrep og nedetid på våre nettsider midt i valgkampinnspurten, men angrepet ble raskt oppdaget og sidene kjører nå som normalt igjen, sier Helge Fossum, markedssjef i Fremskrittspartiets hovedorganisasjon.

Han sier de ikke kjenner bakgrunnen for angrepet, men at det ikke er urimelig å anta at et dataangrep på et politisk parti en håndfull dager før valgdagen kan være politisk motivert.

– Det er jo i så fall en uhyggelig tanke at noen vil blokkere politisk informasjon midt i et valg. Det er trist for demokratiet, uansett hvilket parti det gjelder, sier Fossum.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂