Sverigedemokraterne får ikke lov til å ha noen politiske tjenestemenn i regjeringskontorene, hvis det er en borgerlig regjering etter valget. Det kravet kommer nå fra Liberalerna, foran høstens landsmøte.

– Det betyr mye makt og innflytelse som jeg ikke vil se at Sverigedemokraterna har, sier Cecilia Elving, formann i Liberalernas kvinnoförbund til Ekot.

Liberalerna bestemte seg i vår for å jobbe for en borgerlig regjering etter valget, selv om den må søke støtte fra Sverigedemokraterna. Men forholdet til SD splitter partiet og flere forslag på landsmøtet i høst handler om at Liberalerna må lage klare grenser for et mulig samarbeid med Sverigedemokraterna.

Et forslag fremsetter kravet om at Liberalerna ikke skal bidra til at Sverigedemokraterne får plassere tjenestemenn i regjeringskontorene, noe Liberalerna hadde under det såkalte januar-samarbeidet med den nåværende regjeringen.

– Vi som parti er så utrolig langt fra Sverigedemokraterna, og vi skal ikke jobbe tett med dem, slik som den typen vi hadde med Centern og Liberalerna og den nåværende regjeringen, i henhold til januaravtalen, sier Maria Jern, formann for  Liberalerna i Falköping, som har undertegnet forslaget.

I denne situasjonen ønsker ikke partisekretær Juno Blom å kommentere kravet fra partikamerater. «Alle forslag vil bli behandlet i vanlig rekkefølge av partistyret i løpet av høsten. Partistyret kommer tilbake med svar på alle forslag i forbindelse med at dokumentene blir sendt ut,» sier partiets presseansvarlige Yoav Bartal.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂