Tech-gigantene er allerede på størrelse med store nasjoner i omsetning. Når de nå innfører digitale penger tar de nok et skritt mot å bli en nasjon, i det digitale rommet. De kontrollererer allerede borgernes identitet og hverdag. Det er en ufattelig inntektskilde. Pandemien har økt verdien fordi stadig mer av livet foregår på nett, men også fordi bioviten er det nye gullet.

Det er en merkedag når Facebook varsler at de kommer med digital lommebok og valuta.

Facebook er klar til å lansere en digital lommebok som brukerne kan lagre kryptovaluta i, sier selskapets kryptosjef.

David Marcus sier til nyhetsnettstedet The Information at Facebook er ganske innstilt på å lansere lommeboken – som skal få navnet Novi – i løpet av 2021.

Helst vil Marcus lansere lommeboken samtidig med den digitale valutaen Diem, som også er på trappene. Diem skal være koblet til amerikanske dollar.

– I teorien kan vi lansere Novi før Diem, men da det er ikke sikkert det er sånn vi vil gjøre det. Det kommer an på hvor lang tid det tar før Diem er klar til å tas i bruk, og det er det ikke jeg som holder tak i, sier Marcus.

Facebook sa i 2019 at de ville komme med en egen kryptovaluta som skulle hete Libra, men møtte motstand hos finansmyndighetene, som var bekymret for sikkerheten og påliteligheten til den planlagte valutaen. Sist desember byttet Libra navn til Diem, og virksomheten ble flyttet fra Sveits til USA. (NTB)

Planene for Libra var så ambisiøse at de kunne ha truet verdens finanssystem. Facebook ville blitt noe mer enn en bank, det ville blitt en sentralbank som trykket penger. Det var ikke verdens finansmarkeder klare for. Nå begynner man litt mer forsiktig.

Bevisene på valgsvindel i USA er massive, for den som vil se 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.