Fire personer er bekreftet omkommet og 159 er savnet etter at boligblokken Champlain Towers i Surfside, Florida, kollapset natt til torsdag. Ingen forstår hva som får en moderne blokk til å rase sammen. – Dette er noe man ser i tredje-verden-land, sa borgermesteren på Tucker Carlson i natt.

Men Florida er ikke tredje verden, og entreprenøren jukser ikke med sementen eller jern og stål. Så hva kan forklare ulykken?

Guvernør Ron DeSantis har erklært området som katastrofeområde. Saken har også en politisk side. DeSantis er blant Bidens mest markante motstandere. Vil Biden komme på besøk, eller Kamala Harris? Ingen av dem har villet reise ut til problemområder. Selv Los Angeles Times kritiserer nå Harris for ikke å ha besøkt grensen mot Mexico, som hun har fått ansvaret for.

Ved ikke å besøke Florida signaliserer Harris/Biden at floridianernes lidelser ikke teller like mye som en blå stat.

Mange utlendinger

Boligblokka som raste sammen i Surfside ved Miami Beach, ble brukt som innkvartering av folk fra hele verden. 159 personer er fortsatt ikke gjort rede for.

Fire personer var bekreftet omkommet, melder Miami Herald fredag formiddag, men det er frykt for at dødstallet vil stige kraftig. Elleve personer er skadd, hvorav fire får behandling på sykehus.

Brannmannskap fra en rekke områder i Florida har brukt hele fredagsnatten til å jobbe seg gjennom de sammenraste bygningsmassene i håp om å finne overlevende.

 Til sammen er 22 statsborgere fra Paraguay, Venezuela, Argentina og Uruguay savnet. Israelske medier melder at 20 israelske statsborgere trolig er savnet. (NTB)

Oppdatert kl. 14.53