I meldingene fra byråene Fars og Tasnim identifiseres skipet som logistikkfartøyet Kharg. Brannen oppsto klokka 2.25 onsdag, og brannmannskaper lyktes ikke med slukke flammene.

Fartøyet lå like ved havnen i Jask, 1.270 kilometer sørøst for Teheran, i nærheten av Hormuz-stredet.

Det statlige nyhetsbyrået IRNA meldte først at redningsoperasjonen for Kharg hadde «slått feil», uten at det ble gitt nærmere detaljer om hva dette innebar. Senere kom meldingen om at skipet hadde sunket.

I sosiale medier i Iran er det delt bilder av det som skal være mannskapet på Kharg som evakuerer fartøyet i redningsvester mens skipet brenner bak dem.

Kharg var et av få skip i den iranske marinen som kunne forsyne andre fartøy til havs. Det kunne også frakte tung last og ha helikoptre om bord. Skipet ble bygget i Storbritannia og sjøsatt i 1977, og ble først satt i tjeneste i 1984 etter langvarige forhandlinger i kjølvannet av den islamske revolusjonen i Iran i 1979.

 

 

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.