Mannen som er tiltalt for Prinsdal-drapet, hevder han ble slått og banket opp mens han satt varetektsfengslet. Nå er han redd for å snakke.

– Det er vanskelig for meg å snakke om disse tingene. Jeg er redd for å nevne navn, sa den 21 år gamle mannen da han fortsatte sin forklaring i Oslo tingrett onsdag morgen.

Statsadvokat Irlin Irgens fortsatte sin utspørring og boret dypt i detaljene rundt konfliktene kameraten til tiltalte skal ha vært oppe i.

Flere hendelser

Tiltalte hevder det var tre-fire konkrete hendelser som var den direkte foranledningen for at han drapskvelden valgte å forfølge bilen hvor Halil Kara satt sammen med tre venner. En av de tre skal ha vært med i plaging og voldsutøvelse mot tiltaltes kamerat.

Politiet og påtalemyndigheten mener drapet på Halil Kara utenfor Prinsdal Grill 10. januar i fjor har utspring i en langvarig konflikt mellom kriminelle miljøer på Holmlia og Mortensrud. Tiltalte avviser dette, og hevder konfliktene knytter seg til denne ene kameraten og enkeltpersoner med tilhørighet på Mortensrud.

– Vanskelig å snakke

Han var svært tilbakeholden tirsdag med å komme inn på hvilke personer som var involvert og hvem av de involverte som visste hva.

– Det er vanskelig for meg å snakke om disse problemene. Jeg hadde en episode i fengselet i Sarpsborg. Jeg ble banket og slått av en som kjenner dem fra Mortensrud. Jeg har ikke lyst til å ha noen problemer med andre. Jeg vil ikke involvere meg i en konflikt jeg ikke har noe med å gjøre, sa tiltalte fra vitneboksen.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.