Et interessant bilde av kong Salman og Joe Biden i 2011 i forbindelse med et dødsfall i kongefamilien. Foto: Hassan Ammar/AP/NTB

Det meldes om rakettangrep mot Riyadh og droneangrep sør i Saudi-Arabia. Det er lett å tenke seg at det er houthiene i Jemen som er på ferde. Det er også lett å tenke seg at de ikke angriper Saudi-Arabia uten godkjenning fra Iran. Biden har nylig angrepet Syria for å minne om at han kan forsvare seg. Nå kan det bli flere fronter.

Saudiarabiske myndigheter sier at de har avverget et rakettangrep fra houthiene i Jemen mot hovedstaden Riyadh og et droneangrep sør i landet.

Statlig fjernsyn har vist bilder av det som ser ut som eksplosjoner i lufta over Riyadh. Også sosiale medier viser bilder av en eksplosjon som trolig skyldes at en innkommende rakett ble skutt ned av saudiarabisk luftvern.

Flere passasjerfly på vei til Riyadh måtte sirkle fordi de ikke kunne lande umiddelbart etter angrepet, melder lokale kilder. (NTB)

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.