Hamed Abdel-Samad. Foto: © JCS. Lisens: CC-BY-SA-3.0 / GFDL (Wikimedia).

Politikerne har tillatt fremveksten av ekstrem politisk islam i Europa, og nå vet de ikke hvordan de skal få bukt med monsteret de selv har skapt, skriver Hamed Abdel-Samad etter islamterroren i Paris, Nice og Wien.

Det er i en artikkel publisert i den egyptiske avisen Al-Maqal og hos det marokkanske nyhetsnettstedet Al-Kanat, som MEMRI har offentliggjort oversatte utdrag fra, at den egyptisk-tyske skribenten retter flengende kritikk mot europeiske politikere for deres unnfallenhet overfor islam i toleransens og den kulturelle pluralismens navn.

I Europa anno 2020 er vi altså i den paradoksale situasjon at en islamkritisk mann med røtter i et muslimsk land som bedre enn de fleste europeere forstår hva som står på spill for vår verdensdel, henvender seg til offentligheten i tradisjonelt muslimske land for å vise hvordan Europas sårbarhet for islam er et skrekkeksempel.

Det er bare Frankrikes president og Østerrikes forbundskansler som våger å kritisere politisk islam og dens anfører, Tyrkias president Erdogan, skriver Abdel-Samad. Resultatet er at politisk islam ødelegger Europa etter først å ha ødelagt i sitt tradisjonelle nærområde:

Political Islam, which destroyed the countries of the East and cast them into the darkness of ignorance, fanaticism, and civil and sectarian wars, has infiltrated Europe and is now attempting to impose its laws on the descendants of Voltaire, Immanuel Kant and Mozart.

I dagens Europa trues den som ikke er underkastet islam:

After threatening to murder Salman Rushdie and murdering the cartoonists and employees at Charlie Hebdo, they have now slaughtered history teacher Samuel Paty on a main street [in a Paris suburb] because he showed his class the Charlie Hebdo cartoons to discuss with his students, both Muslim and non-Muslim, the topic of freedom of expression and its clash with the sentiments of Muslims in France.

Politisk islam er ikke interessert i frihet, skriver Abdel-Samad, bare i å påtvinge sine ideer og sin livsstil overalt hvor den ferdes. Etter 25 år i Tyskland, hvor han er en kjent islamkritiker, innhentes han av islamismen. Det er ikke lenger mulig for ham å bevege seg uten beskyttelse.

Here I am, living in prison in the heart of Europe, fearing for my life every day, because the Islamist monster reached this country [Germany] ahead of me, built its mosques and poisoned the minds of generations of Muslims who came to the West to escape their countries, which political Islam helped to destroy.

Mens han selv må passe seg og frykter for sitt liv, går salafister fritt og ubekymret rundt og preker intoleranse. Slik svikter Europa sin egen historie:

the continent which paved the way to liberty by criticizing religion and patriarchal authority, [now] allows the Islamic Inquisition to return and rule over the writers, teachers and playwrights on its soil.

Europa har kapitulert for islam, fastslår han:

Europe’s failure in the war against Islamic terror is thus not only a [failure] in the field of security, but is an educational and cultural failure. Europe has surrendered.

Myndigheter i Europa spiller derfor på lag med organiserte islamister:

Instead of closing down the mosques that preach hatred and violence, it asks the Islamic organizations that support Erdoğan and the Muslim Brotherhood to formulate curricula for the Muslim pupils in the German and Austrian schools.

Europa risikerer å bli slukt av krokodillene, mener artikkelforfatteren. Han deler europeerne inn i tre grupper: venstrefolk med skyldfølelse over fortiden, hatefulle høyreradikalere og innbilt tolerante apatikere i midten som lar de to førstnevnte gruppene og islam slåss innbyrdes.

Hvordan kan europeiske politikere omfavne opplysningens fiender? spør han seg.

Voltaire and Kant are surely turning over in their graves when they see the politicians in their countries ignoring the proponents of freedom and enlightenment and embracing those who nurse hidden hatred for these values. They surely weep bitter tears at the sight of a beheaded teacher in a pool of his own blood on a Paris street.

Velstand, apati og naivitet blir Europas bane, mener Abdel-Samad:

Wealth, apathy and a naïve understanding of tolerance have worn down the beautiful and unique continent of Europe, the last oasis of liberty, and it is [now] infiltrated by benighted rightists and besieged by illegal immigration.

Vi må likevel fortsette kampen mot politisk islam, konkluderer skribenten. I kampen mot det monsteret som politisert religion er, må vi lære både av Europas og vår egen historie, formaner han: Kulturer ødelegges ikke bare av angrep utenfra, men også når de uthules innenfra, avslutter Abdel-Samad.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.