Nytt

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) sjekker at montering av pleksiglass i Stortingssalen på Stortinget har begynt, som skal være ferdig til tirsdagens debatt om bl.a bioteknologiloven. Oslo, 25. mai, 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB / Scanpix

Stortinget har lansert en egen Instagram-konto for unge, Stortinget Ung. Det er et forsøk på å nå de unge der de er med informasjon om det norske demokratiet.

Stortinget tar vanligvis imot 27.000 besøkende hvert år, mange av dem skoleklasser som er på omvisning. Det er det blitt en brå stopp på etter at pandemien brøt ut.

– Når Stortinget ikke er åpent for besøkende, blir digital tilstedeværelse enda viktigere, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i en pressemelding.

– Vanligvis snakker vi daglig med unge som kommer på omvisning. Det savner vi. Men nå som smittesituasjonen er som den er, er det fint å kunne ha en toveisdialog med unge digitalt, sier stortingspresidenten.

Stortinget Ung skal være en kanal som engasjerer og skaper interesse for politikk, med innhold som skal oppleves relevant for de unge.

Profilen vil blant annet dekke det som skjer på Stortinget, forklare politiske prosesser og ha faste spalter der følgerne kan bli bedre kjent med representantene på Stortinget.

I løpet av de første to ukene kontoen har eksistert, har Stortinget samlet 1.200 følgere. 84 prosent av dem er under 34 år.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!