Politifolk minnes sin drepte kollega Matt Ratana ved politistasjonen i Croydon i Sør-London den 26. september 2020. Foto: Simon Dawson / Reuters / NTB.

Mannen som skjøt og drepte politimannen Matt Ratana (54) på politistasjonen i Croydon i London fredag morgen, er en 23 år gammel, har opphav fra Sri Lanka, og var blitt flagget for islamsk ekstremisme, melder britiske medier.

Sergeant Matiu Ratana med sin partner Sue Bushby.

I henhold til The Guardians opplysninger hadde 23-åringen deltatt i den britiske regjeringens program mot ekstremisme.

He had previously been known to Channel, an arm of the government’s Prevent scheme that tries to stop people becoming radicalised, although the incident is not being treated as terrorism-related.

The suspect had been flagged over concerns about both rightwing and Islamist indoctrination, sources said, but nothing of concern was found. Mental health is also a consideration in the inquiry, with the suspect understood to have a learning disability – though whether this was a factor is yet to be determined.

Forholdene som var blitt avdekket, ble ikke funnet nødvendig å etterforske videre fra MI5 eller antiterrorpolitiets side, opplyser The Times.

Politidrapsmannen var blitt arrestert for besittelse av narkotika, men klarte å få fatt i en pistol som han hadde gjemt på seg til tross for at han var i håndjern med hendene bak på ryggen. 23-åringen rammet og skadet også seg selv.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!