En kvinne møter mandag i Oslo tingrett, tiltalt for to drapsforsøk tidligere i år. Foto: Jil Yngland / NTB

En kvinne i 30-årene er tiltalt for to drapsforsøk i januar og februar i år. Begge drapsforsøkene skjedde på samme adresse på Haugenstua i Oslo.

Den første episoden skjedde i 20-tiden 1. nyttårsdag i år. Da ble en mann funnet utendørs på Haugenstua med stikkskader i magen. Han ble sendt til Ullevål sykehus, der han ble operert for livstruende skader.

Politiet etterforsket seg fram til en leilighet i nærheten av der mannen ble funnet, hvor de mener at knivstikkingen fant sted, og kvinnen i 30-årene ble pågrepet.

Ifølge en fengslingskjennelse ble kvinnen løslatt 17. januar med meldeplikt, men en drøy måned senere, 24. februar, ble hun pågrepet igjen.

Ifølge tiltalen skal hun da ha knivstukket en annen mann i 8-tiden på morgenen på samme adresse som den forrige knivstikkingen. Også han ble sendt til Ullevål sykehus med livstruede skader.

Kvinnen har sittet i varetekt i Bredtveit fengsel siden da.

Rettssaken mot kvinnen startet i Oslo tingrett mandag.

– Hun erkjenner ikke straffskyld, sier kvinnens forsvarer, advokat Svein Holden, til NTB.

Det er satt av fem dager til saken.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.