En reality-deltaker er i Kristiansand Tingrett dømt til elleve års forvaring for grov voldtekt av sin egen sønn. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

En reality-deltaker er dømt til elleve års forvaring for grov voldtekt av sitt eget spedbarn. Sønnen ble seksuelt misbrukt fra han var en måned gammel til han hadde fylt to år.

Reality-deltakeren erkjenner straffeskyld, men er uenig i forvaringsdommen, skriver Nettavisen.

I løpet av barnets to første leveår hadde faren begått 31 seksuelle overgrep mot ham, framkom det under rettssaken som har gått for Kristiansand tingrett, i følge NTB, som har innhentet en begrunnelsen for dommen fra Kristiansand Tingrett:

– Hensynet til samfunnsvern tilsier at det er nødvendig med forvaring for å ha kontroll på tiltalte og således hindre ham i å begå nye overgrep mot barn, skriver retten i dommen. Domstolen framholder at mannen ved løslatelse vil kunne etablere seg på nytt eller reise ut av landet og få ny tilgang til barn.

Minstetiden – tiden domfelte må sone før han kan søke om løslatelse – ble satt til sju år og fire måneder, ifølge Fædrelandsvennen.

– Min klient ønsker å anke dommen fordi han er uenig i straffutmåling om forvaring. Men han aksepterer oppreisningserstatningen, sier mannens forsvarer, advokat Knut-Erik Storlykken Søvik, til Nettavisen.

Mannen ble i tillegg dømt for å ha snikfilmet en mindreårig jente flere ganger i perioden fra 2014 til 2016. Dommen omfatter også besittelse av en stor mengde overgrepsmateriale.

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.