Joe Biden snakker til initiavet “Million Muslim Votes Summit” og sier – eller lover – at ungene må lære mer om islam i skolen.

“Look, one of the things that I think is important is I wish we taught more in our schools about the Islamic faith. I wish we talked about all the great confessional faiths — it’s one of the great confessional faiths, and what people don’t realize is one of my avocations is theology, don’t realize is that we all come from the same root here in terms of our fundamental basic beliefs and I just want to thank you for giving me the opportunity, for being engaged, for committing to action this November,” Biden said at the beginning of his speech to the group.

Det er ikke alltid lett å forstå hva Biden sier. Han virrer fra side til side og slurer ordene. Han har ingen klar presisjon i det han sier. Det er hva man kaller «ramblin'» – over stokk og stein.

Han sier hans første vedtak hvis han blir valgt er å oppheve det såkalte Muslim ban. Ifølge Biden har Trump dyrket frem islamofobi siden han ble valgt. Det er en kollektivistisk tilhørighet han appellerer til. Det stemmer ikke helt med hva Biden har sagt i sin karriere og eksemplene på det begynner å komme frem.

 

Biden: ‘I Wish’ Schools Taught More About ‘Islamic Faith’

 

 

Kjøp billetter til foredraget her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.