Nytt

Sanddynene og stranden ved Zahara de los Atunes, nær Cádiz er et beskyttet rugeområde for trekkfugler.  I fiskelandsbyen gikk man til det skritt å spraye stranden med blekemiddel for å desinfisere den for barn slik at de ikke skulle bli smittet av coronaviruset når Spania endelig åpnet opp etter lockdown.

De lokale myndighetene har beklaget at de sprayet stranden med klor som drepte det lokale økosystemet. De hadde hatt gode hensikter, sa de.

María Dolores Iglesias, som leder den frivillige miljøgruppen i regionen sa at hun hadde besøkt stranden for selv å se på skadene. Hun sa at klorinen hadde «drept alt på marken, ingenting var å se, ikke engang insekter». «Viruset lever ikke på stranden, men i mennesker», sa hun. – Dette er galskap.

Greenpeace trakk inn Donald Trump, ved å si at han ikke hadde noe med dette å gjøre:

«Spraye strender midt i hekkesesongen for fuglene og utviklingen av det virvelløse nettverket som vil støtte kystfisket … er ikke en av Trumps ideer. Det skjer i Zahara de los Atunes, «twitret de.

BBC     Vikingposten   canalsur.es