Nytt

Pave Frans fra messen i en lukket Peterskirke palmesøndag. Messen ble strømmet på internett. Foto: Vatikanet / NTB Scanpix

I et intervju onsdag uttaler pave Frans at enkelte av Europas politikere nå sprer ideer som ligner de som kom fra Nazi-Tysklands diktator Adolf Hitler.

Kritikken ble fremstilt i den britiske katolske ukeavisen The Tablet. Her kritiserer paven det han karakteriserte som populistiske taler og «selektive» politiske beslutninger han nå ser bli tatt i Europa.

– Det er altfor lett å bli minnet om Hitlers taler i 1933, som ikke var så annerledes fra de talene vi nå hører fra enkelte europeiske politikere, sier paven, uten å utdype videre hva eller hvem han har i tankene.

Liv foran penger

Mens debatten under trusselen fra koronaviruset flere steder dreier seg om man skal holde økonomien og næringslivet i gang, bruker paven anledningen til å si at liv ikke må ofres «i denne verden av penger».

Paven sikter til at liv kan gå tapt dersom man lemper på regler som er ment å beskytte folk mot smitte.

På nett

Koronapandemien har ført til store endringer for den katolske påskefeiringen. Både Petersplassen og Peterskirken er stengt for folk, men pavens messer og taler sendes direkte på nettet.

I intervjuet med The Tablet sier paven at han nå ber oftere og tenker mye på folk.

– Det jeg er mest opptatt av nå er hvordan jeg kan lede og komme nærmere guds folk, sier paven, som viser til sine digitale gudstjenester.

Kjøp Klanen her!