Skiløpere i hopetall var lørdag på skitur ved Sjusjøen den 14. mars 2020. Både folk i Corona-karantene og tilreisende turister var ute og benyttet de flotte løypene i solskinnet. I morgen er det meldt snø, og det skal ikke lenger kjøres skiløyper for at turister og tilreisende ikke skal oppsøke hytte og turistkommunene i landet mens unntakstilstanden råder. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

 

Fra og med mandag 20. april vil det ikke lenger være ulovlig å overnatte på hytta. Men regjeringen fraråder fremdeles alle unødvendige fritidsreiser.

Helt siden det omstridte hytteforbudet ble innført 19. mars, har det skapt stor debatt i befolkningen. Mange nordmenn har vært frustrerte over å ikke kunne reise på påskefjellet slik som vanlig.

Tirsdag bekreftet regjeringen at flere av koronatiltakene delvis blir lettet på, deriblant hytteforbudet.

– Fra 20. april vil vi åpne for at folk igjen kan få overnatte på hytta, men oppfordringen om å begrense unødvendig fritidsreiser gjelder fremdeles, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Vi må altså fortsatt holde bevegelsesmønstrene våre begrenset og smitten vår nede, sier hun.

Dersom hytta ligger i en annen bo- og arbeidsmarkedsregion enn der man bor, regnes hytteturen imidlertid som en unødvendig fritidsreise, påpeker helseminister Bent Høie (H).

– Da bør man ikke reise, men det er ikke straffbart. Det er mange av våre andre anbefalinger som ikke er straffbare. Men det er anbefalinger som folk følger, og det er jeg veldig glad for, sier Høie til NTB.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.