Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie orienterer om det videre arbeidet med å håndtere koronavirusutbruddet i Norge, og konsekvensene av det tirsdag 24. mars. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dagens koronatiltak blir forlenget til 13. april, kunngjorde statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag.

Det betyr at skolene og barnehagene blir stengt til over påske. Dette gjelder også de andre tiltakene som ble innført 12. mars.

– Tiltakene ser ut til å bremse smitten, men vi trenger mer tid for å se hvilken effekt de har. Regjeringen har fastsatt en strategi for å begrense smittespredningen som innebærer at hver enkelt som er smittet maksimalt skal smitte én annen person. Da vil helsevesenet ha kapasitet til å hjelpe alle som trenger det, sier statsminister Erna Solberg.

Regjeringen baserer seg på Helsedirektoratets anbefaling.

Helsedirektoratet vil slå ned koronaepidemien i Norge og ber om at alle de drastiske smitteverntiltakene fortsetter, inkludert stenging av skoler og barnehager

– I dag er målet vårt å slå ned koronaepidemien så langt vi kan, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på en pressebrifing tirsdag.

Han har nå anbefalt regjeringen å videreføre alle smitteverntiltak som er innført de siste ukene, og som statsminister Erna Solberg (H) har kalt de mest inngripende tiltakene Norge har hatt i fredstid.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.