Lørdag kveld like etter klokken 20 ble en buss beskutt på motorveien like utenfor Malmö. En kvinne som satt ved vinduet ble lettere skadet.

– En kvinna som satt vid ett fönster skadades lindrigt, sier Evelina Olsson ved ledningscentralen för polisen i Region syd.

– Bussen var i höjd med Arlöv när den träffades. Två rutor gick sönder men det vara bara den ena som krossades, sier Evelina Olsson.

– Den andra rutan hade inget genomgående hål.

Kvinnen som ble lettere skadet reiste først til legevakten, med valgte deretter å reise hjem fordi pasientkøen var så lang.

– Hon har tagit hand om sig själv. Vi ska åka hem till henne och ta hennes uppgifter, sier Evelina Olsson.

Politiet går ut fra teorien om at det er et luftvåpen som er blitt avfyrt mot bussen og at personen som skjøt befant seg nær motorveien. Busser har ved flere tidligere tilfeller blitt beskutt i Malmö-området.

– Vi har tyvärr tidigare sett att man skjutit med luftvapen mot bussar. Det är klart att det är högst olämpligt. Vi har också sett att man kastat sten på bilar från broar. Det är potentiellt livsfarligt, sier Evelina Olsson.

Expressen   Sydsvenskan

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.