Blomster og tente lys på Königsplatz i Augsburg den 7. desember 2019, hvor en mann ble drept av ungdommer kvelden i forveien. Foto: Stefan Puchner / DPA / Scanpix.

Utryggheten i Vest-Europas offentlige rom rammer ikke bare folk som opptrer uansvarlig eller bevisstløst i mulige faresituasjoner, men også personer som har trening i å forholde seg til risiko.

Fredag kveld i 22:40-tiden spaserte to vennepar over Königsplatz i Augsburg, Bayern, etter å ha besøkt et julemarked og en restaurant. På plassen kom de av hittil ukjente grunner i ordklammeri med en gjeng bestående av sju ungdommer.

Gjengen gikk til angrep på de to mennene i vennegruppen, som begge ble slått i hodet en rekke ganger. Den ene av dem, en 49 år gammel brannmann, falt om og døde etterpå i en ambulanse, mens den andre, som er 50 år gammel, fikk massive skader i ansiktet.

De to kvinnene ble ikke skadet, men kona til den myrdede 49-åringen fikk sjokk og har ikke kunnet la seg avhøre, skriver Die Welt.

Ungdomsgjengen rømte fra stedet etter ugjerningen, men søndag ettermiddag hadde politiet sporet opp to av dem, som begge 17 år gamle. De to 17-åringene er født i Augsburg – den ene av dem med med «tysk og andre statborgerskap», den andre med et et «sydeuropeisk» statsborgerskap. Begge to var tidligere kjent for politiet.

Ifølge Bild har førstnevnte, som antas å være hovedmannen, tyrkisk og libanesisk statsborgerskap i tillegg til det tyske, mens den andre har italiensk statsborgerskap.

Senere søndag kveld er det foretatt ytterligere fire arrestasjoner. Politiet har gitt saken absolutt prioritet, og har involvert mer enn tjue etterforskere.

Brannfolk sørger over sin myrdede kollega i Augsburg den 8. desember 2019. Foto: Stefan Puchner / DPA / Scanpix.

Søndag formiddag holdt brannfolk i Augsburg en minnestund over den drepte brannmannen.

Det skrekkelige angrepet har rystet mange mennesker i og utenfor Augsburg, sier Tysklands innenriksminister Joachim Herrmann (CSU).

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!