Nytt

In this Wednesday April 4, 2018, file image, alleged jihadist leader Al Hassan Ag Abdoul Aziz Ag Mohamed Ag Mahmoud enters the court room for his initial appearance on charges of war crimes and crimes against humanity at the International Criminal Court in The Hague, Netherlands. International Criminal Court judges have ordered an alleged Jihadist leader from Mali to stand trial on war crimes and crimes against humanity charges. A pretrial chamber issued a confidential decision Monday confirming charges including torture, rape, sexual slavery and deliberately attacking religious buildings and historic monuments against Al Hassan Ag Abdoul Aziz Ag Mohamed Ag Mahmoud. (AP Photo/Peter Dejong, Pool)

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har tiltalt en islamistleder i Mali for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Al Hassan Ag Abdoul Aziz Ag Mohamed Ag Mahmoud anklages også for voldtekter og å ha truet kvinner og unge jenter til å bli sexslaver.

ICC mener å kunne føre bevis for at den 40 år gamle jihadisten har begått forbrytelser mot mennesketen og at han spilte «en sentral og ubestridelig rolle» i systemet som ble opprettet da islamister tok kontroll over de nordlige delene av Mali i 2012.

– La det ikke være tvil, han var en nøkkelskikkelse i systemet som ble etablert av de væpnede gruppene i Timbuktu, sier ICCs sjefanklager Fatou Bensouda.