Statsminister Erna Solberg avbryter Island-turen og returnerer til Norge i et forsøk på å løse den fastlåste bompengestriden i regjeringen, ifølge TV 2.

Statsministeren er utålmodig og vil ha en rask løsning på konflikten. Hun reiser derfor hjem en dag tidligere enn planlagt. I Reykjavik har hun deltatt på et møte med de nordiske statsministerne.

Solberg rakk akkurat å undertegne en felles erklæring om klima og utvikling før hun avbrøt besøket. Overfor TV 2 var hun ordknapp før avreise:

– Jeg har ingen kommentarer til prosessen og det arbeidet vi holder på med.

Den regjeringsinterne prosessen rundt Fremskrittpartiets krav til lettelser i bompengebelastningen på bilistene er fastlåst etter at Frp gikk ut og røpet at det forelå en skisse til avtale. Venstre avviser skissen og vil forhandle, men Frp har diametralt motsatt standpunkt: Landsmøtet har stilt seg bak skissen og vil ikke gå inn i ytterligere forhandlinger.

Heller ikke Kristelig Folkeparti anser skissen som et sluttforhandlet forslag til avtale.

– Jeg anser meg ferdig med saken. Vi hadde en skisse til løsning som var så langt som vi kom. At KrF og Venstre mener at de ikke har ferdigforhandlet dette, må de selv svare på, sier Jensen til Fædrelandsvennen tirsdag ettermiddag. (NTB)

En rekke kilder i Fremskrittspartiet har overfor TV 2 pekt på at statsministeren må skjære igjennom for å få en snarlig løsning på situasjonen.

Kildene mener det ikke lenger handler om bare bompenger, men om grunnleggende tillit mellom regjeringspartiene, og at det som nå skjer er en test på om de fire partiene fortsatt har et felles prosjekt eller ikke.