Sentralstasjonen i Amsterdam. Foto: Slaunger / Wikimedia Commons.

Regjeringen i Nederland har bevilget 3,5 millioner euro til anti­terror­tiltak ved seks jernbane­stasjoner i landet, blant annet i Amsterdam, Rotterdam, Haag og Utrecht.

Det går frem av en artikkel tirsdag i Nederlands største morgenavis de Telegraaf, som også er omtalt av det engelskspråklige nederlandske nyhetsnettstedet NL Times.

En regjeringstalsmann opplyser at det handler om fysiske sikringstiltak:

«Measures are being taken at the stations that match the current threat level», State Secretary Stientje van Veldhoven of Infrastructure said to the newspaper. «The implementation of the physical measures will start this year and will be combined with current projects as much as possible.»

Det oppgis ingen spesiell grunn til millioninvesteringen:

There is no concrete reason for this once-off investment in extra counter-terrorism measures, a spokesperson for the national coordinator for counter-terrorism and security NCTV said tot he newspaper. The attack on Amsterdam Central Station, in which two American tourists were stabbed, also has nothing to do with the investment, the Telegraaf writes.

Det var den 31. august i fjor at en afghaner knivstakk og alvorlig skadet to personer innen han ble skutt og uskadeliggjort av politiet, som mente han hadde et terrormotiv – en av flere lignende saker som bare har dødd hen i offentligheten.

Det er likevel ingen tvil om hvor terrortrusselen kommer fra. En nederlandsk sikkerhetskilde opplyste da også tidligere i år at jihadister planlegger angrep i Nederland.

En rekke myndigheter Europa rundt minner fra tid til annen om trusselen fra islamske ekstremister, som med jevne mellomrom oppfordres til fornyede angrep av sine åndelige ledere. Men den offentlige oppmerksomheten om saken daler når sikkerhetsmyndighetene lykkes i å avverge nye planer, og det dermed har gått en tid siden forrige angrep.

Flere større jernbanestasjoner i Europa har de senere årene iverksatt sikkerhetstiltak, blant annet i form av adgangskontroll til sporene.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.