Én person ble drept og fire andre er såret i en skyteepisode i Rungsted i Danmark. 14 er pågrepet i det politiet omtaler som et mulig gjengoppgjør.

Både den drepte og de fire sårede er menn i 20-årene. Det er lørdag kveld et massivt politioppbud i området for å stanse eventuelle hevnaksjoner.

Politiet fikk ved 18-tiden lørdag melding om at det var avfyrt flere skudd på en bilvei i Rungsted nord på Sjælland i Danmark.

– Da vi kom til stedet, viste det seg at flere personer var truffet av skudd. Vi har konstatert at én person er drept. Fire er såret og ført til sykehus, opplyste politiinspektør Lau Thygesen på en pressekonferanse noen timer senere. Tilstanden er ikke livstruende for noen av de sårede.

– Vår teori er at det er et oppgjør mellom to gjenger, opplyser Thygesen. Han forteller at politiet har pågrepet noen, men at de fortsatt leter etter mulige gjerningsmenn. Rett før klokken 23 opplyser politiet at 14 menn i alderen 20 til 32 er pågrepet, og at deres tilknytning til saken skal undersøkes nærmere.

Folk i området oppfordres til å holde seg innendørs selv om ingen tilfeldige forbipasserende ser ut til å være rammet.

Et øyenvitne forteller til avisen B.T. at han hørte en hel skuddsalve bli avfyrt.