De unge er fullstendig fedup med prestestyret. Hvis #metoo skal gjøre en forskjell må den inkludere de modige iranske kvinnene som kaster chadoren.

En liten reutersmelding kan fortelle at antall demonstrasjoner og protester har vokst etter at Trump sa opp atomavtalen.

The likely return of U.S. economic sanctions after Washington withdrew from an Iranian nuclear deal with world powers has triggered labour unrest and protests in Iran in the past few weeks by various groups, including teachers and truckers.

Earlier in May, at least two people were killed in the southern city of Kazeroon when protesters set fire to a police station.

Iran’s ruling elite are anxious to prevent any repeat of unrest in late December, when people staged demonstrations in 80 cities and towns over poor living standards, some calling on Shi’ite Muslim clerical leaders to step down.

Dette er livsviktig informasjon. Mullahene sitter på overtid. De brukte de 150 milliarder dollar som Obama friga til militære eventyr. Iranerne vet det. De er fly forbannet.

Hvis vestlige medier rapporterer om misnøyen vil det være med å gi iranerne håp. Hvis motstanden blir sterk nok kan mullahene komme til å kjenne at makten smelter bort. Da hjelper ikke volden til Revolusjonsgarden eller basji-militsen.

Selvsagt truer regimet med vold. Men måten de truer på er en boomerang:

“Judicial and security bodies … will resolutely confront any group or individual that want to compromise the country’s security,” said Gholamhossein Mohseni Ejei, the judiciary’s news website Mizanonline reported.

“I urges families not to let their children be fooled by psychological warfare … launched by the enemy, especially Zionists (Israel) and Americans, and not let counter-revolutionaries infiltrate crowds of protesters with legitimate demands.

Ved å si at det er sionistene som står bak, viser regimet at det må finne på forklaringer på at folk protesterer. Men folk vet at det er løgn. De vet at det ikke er sionister, men autentiske protester.

Slik bidrar løgn-propagandaen til at regimet svekker selv.

Iranerne har hørt disse konspirasjonsteoriene og hatpropagandaen i så mange år at de er fed up. Det har bidratt til at Israel og USA er populære.

Mullahene forstår ikke denne dynamikken. Hvis de hadde forstått dynamikken ville de lagt om i det minste propagandaen.

Men de kverner videre som før.

“These days, Americans and Zionists have become so desperate that they are reaching out to the most despicable individuals and terrorists,” he said.

Folk lytter og tenker: -Det er dere som er desperate.

 

 

Iran says security forces to clamp-down on protests