Nytt

Unge Høyre skal ha fått varsler om Kristian Tonning Riises oppførsel allerede i 2013. Ungdomspartiet beklager at sakene ikke ble fulgt bedre opp, skriver Aftenposten.

Da Tonning Riise onsdag kveld annonserte at han trekker seg som Unge Høyre-leder, presiserte han i Facebook-innlegget at det ikke var kommet varsler om ham.

I morges sa også Unge Høyres generalsekretær Maria Sanner på NRKs Politisk kvarter at hun ikke har vært kjent med konkrete varsler om UH-lederens atferd.

Dette bestrides nå av flere kilder.

Fire nåværende og tidligere medlemmer i Unge Høyre sier til Aftenposten at det ble varslet om minst tre episoder med Tonning Riise. Kildene sier at de varslet ved å gi skriftlig eller muntlig melding til ledere i organisasjonen.

– Det er ikke sant at det ikke er varsler på ham, sier en tidligere fylkesleder til Aftenposten.

Sanner erkjenner at sakene ikke er blitt fulgt godt nok opp av organisasjonen.

– Disse sakene avslører en alvorlig svikt i hvordan Unge Høyre har håndtert slike saker. Jeg beklager at de ikke ble fulgt bedre opp. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at dette ikke skal skje igjen, og oppfordrer alle som mener de ikke fått god nok oppfølging, til å ta kontakt med meg. Unge Høyre skal være et trygt sted å være, skriver hun i en e-post til Aftenposten.

 

Kjøp Kent Andersens bok her!