Kunstbilde

peder_severin_kroyer_-_breakfast_in_sora_-_google_art_project
Peder Severin Krøyer (1851-1909)
Olje på treplate, 33 x 24 cm, Nasjonalmuséet, Oslo

De avbildede personer er sittende fra venstre  Christian Meyer Ross, Peder Severin Krøyer og Eilif Petersen, stående den sistnevntes fru Nicoline Peterssen, som bildet er tilegnet i følge teksten nederst til venstre. Alle de tre malere var norskfødte, men Krøyer gjorde som kjent danske av seg. Stedet er Sora di Campagna i Lazio (oldtidens Latium) i Italia. I perioden 1879-96 var Sora tilholdssted for en dansk-norsk gruppe malere, som også omfattet Joakim Skovgaard, Viggo Pedersen. Kristian Zahrtmann og Theodor Philipsen.

En utstilling av disse kunstneres verker åpner i morgen, 23. september 2016,hos Hirschsprung i København, og derfra vil den vandre videre til Lillehammer kunstmuseum.