Nytt

Pave Frans er darling til det liberale Amerika. Det skurret derfor kraftig da det ble kjent at paven hadde hatt et møte med Kim Davis, fullmektigen i Kentucky som nekter å vie likekjønnede par.

BBCs reporter la ansiktet i alvorlige folder og sa at paven nå kan ha gått for langt i «politisering». Det hadde ikke vært noen slike motforestillinger så lenge paven fremmet liberale standpunkt, i miljø og migrantsaker. Men nå var BBC bekymret.

Vatikanet må ha oppfanget at møtet kunne bli en belastning og sendte fredag ut en pressemelding som understreket at paven ikke står inne for Kim Davis standpunkt.

Francis met with several dozen persons who had been invited by the Nunciature to greet him as he prepared to leave Washington for New York City. Such brief greetings occur on all papal visits and are due to the Pope’s characteristic kindness and availability. The only real audience granted by the Pope at the Nunciature was with one of his former students and his family.

“The Pope did not enter into the details of the situation of Mrs. Davis and his meeting with her should not be considered a form of support of her position in all of its particular and complex aspects.”

Det er hva man kaller en «climbdown». Det spørs om paven beholder goodwillen hos konservative katolikker. Han viser tydelig hvem det er han vil holde seg inne med.

 

http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/10/02/vatican-popes-kim-davis-meeting-not-meant-to-support-her-position/?tid=pm_national_pop_b