Det kommer 400 migranter per dag bare til Hamburg. Hvor skal de bo? Det ligger et forslag til vedtak i byrådet om å kunne ekspropriere tomme bygninger og omgjøre dem til migrantboliger . Kommunale myndigheter bruker bestemmelsen om nødrett: Det finnes ikke boliger til migrantene, derfor kan myndigheter bruke bestemmelser som i krigstid. Tomter beslaglegges. En realskole fikk beskjed på en tirsdag klokken 1730 at den dagen etter skulle overtas av migranter. Leietakere i kommunale boligblokker kastes ut, og det rammer noen av de svake i samfunnet, gamle og enslige mødre. Samtidig er det noen som tjener seg styrtrike.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.