Nytt

Etterforskningen av korrupsjon i ledelsen av FIFA tok et langt skritt nærmere Sepp Blatter da det ble kjent at FBI kan bevise at generalsekretær Jérôme Valcke overførte ti millioner dollar til Jack Warner som sitter arrestert mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser for at Sør-Afrika skulle få VM i fotball i 2010.

 

Jérôme Valcke, the soccer organization’s secretary general, is the unidentified “high-ranking FIFA official” who prosecutors say transferred $10 million in 2008 from FIFA to accounts controlled by another soccer official, Jack Warner, the officials said. The payment is a key piece of last week’s indictment accusing Mr. Warner of taking a bribe in exchange for helping South Africa secure the right to host the 2010 World Cup.

At Blatter valgte å stille til gjenvalg fremstår mer og mer som dumdristig. Det var å utfordre myndighetene i USA og Sveits.

Fremdeles gjenstår noen brikker i puslespillet, men avsløringene mandag tyder på at FBI har mer i ermet. Blatter unnskyldning om at han ikke kunne følge med på alt og alle til alle tider lød hul da den falt og virker enda hulere idag.

På ett eller annet tidspunkt vil presset mot Blatter komme innenfra og fra sponsorene. Han er ved å bli en belastning. Fotball handler om mye penger og Blatters navn er ikke lenger good for business. Bedre å kvitte seg med ham og håpe at ikke alle skjelett må graves opp. Det kan være det går opp for mange av landene som bidro til at han ble gjenvalgt at de har alt å vinne på å få ham til å gå av.

 

http://www.nytimes.com/2015/06/02/sports/soccer/sepp-blatters-top-fifa-deputy-jerome-valcke-is-said-to-have-transferred-money-central-to-bribery-case.html?emc=edit_th_20150602&nl=todaysheadlines&nlid=30317720&_r=0