Nytt

Seks unge menn bosatt i Minnesota, de fleste av dem av somalisk opphav, ble søndag arrestert av FBI for å ha planlagt å dra til Syria for å slutte seg til ISIS. Det føderale politiet fikk opplysninger om planleggingen fra en sjuende person som tilhørte gruppen, men hoppet av i sitt hjerte.

Under en pressekonferanse kom statsadvokat Andrew M. Luger med en rekke interessante opplysninger, blant annet om hvor målbevisste de var over lang tid og til tross for vanskeligheter, samt hvordan rekrutteringen foregår:

«People often ask who is doing the recruiting and when will we catch the person responsible,» Luger said. «But it is not that simple. In today’s case, the answer is that this group of friends is recruiting each other. They’re engaged in what we describe as peer-to-peer recruiting.»

Det kom også frem at terrorrekruttering er et særlig problem innenfor det somaliske miljøet i Minnesota.

Det er som kjent en av statene med høyest andel norskættede personer i USA. Somaliere i Norge har også i urovekkende grad vist interesse for å reise utenlands i den hensikt å begå terror. Hva er egentlig greia her? Passer vi dårlig sammen?

 

CNN