En 23-åring er ved retten i Holbæk dømt til betinget fengsel og samfunnsstraff for å ha truet Trykkefrihedsselskabets utstilling av Dan Parks bilder.

Således truede den 23-årige mand over Facebook selskabet med at »sætte ild til deres lokaler«, hvis udstillingen blev gennemført på dansk jord.
Prisen for den trussel bliver 40 dages betinget fængsel og 60 timers samfundstjeneste, afgjorde Retten i Holbæk onsdag.
Specialanklager Anja Lund Liin bemærker, at det er en skærpende omstændighed, at truslerne var et angreb på ytringsfriheden.

»Det er altid en alvorlig sag, når nogen fremsætter trusler over for andre, men i denne sag er det en særligt skærpende omstændighed, at truslerne har baggrund i andres lovlige ytringer i den offentlige debat,« siger Anja Lund Liin i en pressemeddelelse.

Udstillingen af de ni billeder blev i øvrigt gennemført i et kælderlokale på Østerbro uden større dramatik i slutningen af oktober. Oprindeligt var det planen, at galleriet Hornsleth & Friends skulle have vist billederne, men her valgte galleriejer Kristian von Hornsleth at trække stikket efter at have modtaget dødstrusler.