Norwegian ser seg nødt til å innstille alle innenlandsturer i Skandinavia onsdag på grunn av de streikende pilotene. I en pressemelding skriver de:

Mer enn 35 000 kunder i Skandinavia er i morgen berørt av pilotstreiken i Norwegian. Norwegian-ledelsen har helt siden helgen forsøkt å få en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat for å unngå at enda flere reisende blir berørt, uten å lykkes.

Tross gjentatte forsøk fra Norwegian-ledelsen på å få til konstruktive samtaler for å unngå opptrapping av streiken har det ikke vært mulig å få til en dialog. Dette fører dessverre til at alle innenriksflygninger i Norge, Sverige og Danmark innstilles i morgen, onsdag 4. mars. Alle avganger mellom de skandinaviske hovedstedene er også kansellert.

Norwegian beklager på det sterkeste overfor alle reisende som blir påvirket av kanselleringer. Vi vil gjøre alt vi kan for å ivareta våre passasjerer på best mulig måte. Alle som har registrert mobilnummer på sin Norwegian-profil og som blir påvirket av streiken, vil få SMS fra Norwegian. Vi ber alle følge med på Norwegians nettsider og «Er flyet i rute» for oppdatert informasjon om alle enkeltflygninger. Kunder som er berørt av kanselleringer kan ringe vår hotline: +47 2149 2149 (døgnåpen).

Hvorfor flagges så mange arbeidsplasser og bedrifter ut av Norge, og hvorfor importeres så mye billig arbeidskraft fra utlandet for å betjene norske stillinger?

Fagforeningene har mye å svare for her. Fremfor å bruke streik som en nødbrems, benyttes det i tide og utide for å spe på allerede gode vilkår. Nordmenn er rett og slett blitt for kravstore.

Nettavisen har skrevet en del interessante opplysninger om lønns- og arbeidsvilkårene til Norwegian-pilotene. De lider ikke akkurat noen nød, verken med tanke på økonomi eller antall fridager. Sammenlignet med forholdene til piloter i andre europeiske land blir dette spesielt tydelig.

I lys av gjelds- og arbeidsledighetskrisen som fremdeles herjer i store deler av Europa, fremstår streiker av denne typen som enda mer absurde.

Og hvem er det først og fremst som holdes som gisler av en streik? Befolkningen.