Nytt

Det islamske forbundet (DIF), som assosieres med Rabitamoskeen i Oslo, er ifølge den arabiske nettsiden albayan.ae ført opp på terrorlisten til De forente arabiske emirater, skriver NTB, som presiserer at forbundet hevdes å være tilknyttet Det muslimske brorskapet.

Flere medier skrev først feilaktig at det var Islamsk råd Norge (IRN) som var terrorlistet, og Utenriksdepartementet har ennå ikke fått klarhet i om det virkelig er DIF som står på Emiratenes liste.

Rabitamoskeens forstander Basim Ghozlan har overfor VG sin egen forklaring på det hele:

Ghozlan stiller seg utenforstående til Emiratenes terrorstempling, og tror eneste årsak kan være at DIF har deltatt i demonstrasjoner mot militærkuppet i Egypt.

Hege Storhaug hos Human Righs Service (HRS) skriver at hun ikke ville være overrasket dersom det skulle stemme at Rabitamoskeen er terrorstemplet, og viser til at den ettersøkte terrorkonvertitten Anders Dale, Westgate-terroristen Hassan Dhuhulow og Bagdad-selvmordsbomberen Abu Ayub var tilknyttet denne.

Om opplysningene til den arabiske nettsiden blir bekreftet, må man vel regne med en lamslått og desorientert reaksjon i den norske offentligheten. Noen forestillinger risikerer å møte ubehagelige «utfordringer», som det heter i våre dager.

Kanskje blir det heller ingen trøst å finne i at italienerne gjorde lignende oppdagelser om bånd mellom moskeer, Brorskapet og terrorbevegelser for ti år siden.