IMG_0002 crop

I september 2011 ble det satt ned en stolperstein foran Maridalsveien 11 A til minne om Karl Leopold Kirschner (1865–1943), en av de norske jødene som ble deportert med skipet «Gotenland» 24. februar 1943 og siden myrdet i Auschwitz den 3. mars.

Etter det som vanskelig kan være annet enn nokså nylig utført hærverk, er stolpersteinen redusert til denne tilstanden.

Ifølge boken «I slik en natt» (Aschehoug 1994), hvor Kristian Ottosen forteller historien om deportasjonen av norske jøder, ble Kirschner født den 28. august 1865. Han var handelsreisende av yrke, og ble arrestert den 26. oktober 1942.

karl-leopold-kirchner

 

Portrettfotoet av Kirschner er hentet hos Aftenposten.
Fotoet av stolpersteinen er tatt av Kaspar Hauser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂