Nytt

Svensk politi har tatt ut siktelse for svindel mot to saksbehandlere ved asylkontoret i Malmø, hvorav den ene er på frifot. De to skal ha solgt oppholdstillatelser til mellom femti og hundre tusen svenske kroner og skaffet til veie falske pass til personer fra Nord-Afrika og Midtøsten, som hadde til hensikt å flytte til København.

Sagsbehandlerne sørgede for, at deres kunder blev forvandlet fra asylsøgere til arbejdssøgende EU-borgere.

De fik falske bulgarske, portugisiske, græske og italienske pas.

De blev også udstyret med falske arbejdspapirer fra svenske arbejdsgivere.

Med passene havde de opholdsret i et EU-land.

Det formodes, at de falske pas er blevet fremstillet i København.

Asylsøgerne havde tilsyneladende ingen interesse i at blive i Sverige – deres mål var den danske hovedstad.

Når lignende episoder er fra tid til annen blitt lekket fra personer i svensk utlendingsforvaltning til Merit Wagers blogg, har de korrupte saksbehandlerne gjerne hatt samme etniske bakgrunn som personene som dro nytte av deres tjenester. Hvorvidt det er tilfelle også i denne saken, vites ikke.

 

Ekstrabladet: Svensk asyl-korruption – spor fører til København