Norge går over fra om å omtale den palestinske enheten som «Det palestinske området» til å kalle den «Palestina», etter at Norge stemte med flertallet i Hovedforsamlingen for å gi palestinerne observatørstatus.

 

– Det er naturlig i lys av det vi stemte for i går, og den oppgraderte statusen. Det vi tidligere kalte Det palestinske området vil vi nå kalle Palestina, og det vil være vår linje fra nå av, sier utenriksminister Espen Barth Eide til Aftenposten.no.

..

– Vi vil fortsatt snakke om de palestinske selvstyremyndighetene, og dette innebærer ikke en anerkjennelse av staten Palestina. Men vi ser frem til å gjøre det når den tid kommer, sier Barth Eide.

Ifølge utenriksministeren vil navnebruken gjelde både Gazastripen og Vestbredden, selv om de to områdene er styrt av de to ulike politiske fraksjonene Hamas og Fatah.

Aftenposten varsler at den også går over til å bruke uttrykket Palestina. Men som avisen ganske riktig skriver: ordet ble før delingen i 1948 brukt om det som i dag er Israel og Vestbredden og Gaza, og flere palestinere og andre i den muslimske verden, anser at hele landet er deres, og vil ta det tilbake.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Norge-anerkjenner-Palestina-navnet-7058695.html