For ganske nøyaktig femti år siden offentliggjorde Mersey Beat resultatet av en avstemning blant sine 5000 lesere om hvilket band som var det mest populære i Liverpool. Øverst på listen havnet The Beatles, etterfulgt av Gerry and the Pacemakers. Ti måneder senere havnet førstnevntes debutplate Love Me Do på Top Twenty-listen. På dette tidspunktet stod fire unge musikere på spranget til en suksess som ikke har sett sin make hverken før eller siden.

Selv om John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Pete Best allerede var konger av Liverpool-klubben The Cavern på slutten av 1961, var de på ingen måte verdensberømte. Og på veien til sin lokale heltestatus hadde de ikke lang tid i forveien slitt seg gjennom mang en konsertkveld på Kaiserkeller og andre lokaler i Hamburg. I mellomtiden var samarbeidet med bassisten Stu Sutcliffe opphørt — noen måneder senere døde han av hjerneblødning.

Det kritiske øyeblikket i The Beatles’ karriere var møtet med Brian Epstein, som skulle bli deres manager. Hans interesse for musikken deres begrenset seg til det strengt forretningsmessige, og etter at han hadde fått nyss om guttenes suksess lokalt, oppsøkte han dem på The Cavern en novemberdag i 1961. Tiltrekningen den homofile Epstein måtte ha følt mot de fire var ikke til hinder for at han fikk produsert 200 eksemplarer av My Bonnie, som ble solgt blant lokale Beatles-fans.

I 1962 møtte Epstein George Martin i Parlophone Records, som fattet interesse for The Beatles, og ordnet med prøvespilling i juni 1962. Martin likte det han fikk høre, men var ikke fornøyd med Pete Best som trommeslager. Epstein var skeptisk til å bytte ham ut, for han var populær hos fansen. Ikke desto mindre ble han i et hav av intriger etterhvert erstattet av Ringo Starr. Etter innspilningen av Love Me Do kunngjorde George Martin overfor sine skeptiske sjefer i EMI at han hadde noe stort på gang.

I oktober kom singelen ut. Til å begynne med gikk salget tregt utenfor Liverpool. Men en kveld ble den spilt på Radio Lux, og ikke lenge etter på BBC. I desember 1962 ble den å finne blant de tjue mest solgte platene hos New Musical Express. Den neste singelen, Please Please Me, havnet øverst på listen. Eventyret var begynt.