Det er få ting som kan sammenligne seg med stenhodene til Olmec-kulturen i Mexico. Los Angeles County Museum of Art, Lacma, viser nå en utstilling av disse kraftfulle hodene på mange tonn. Man må beundre teknikken og skjønnheten i linjene. Hva slags kultur var dette? Brutalitet og skjønnhet. Det kan minne om fascismens glorifisering av Il Duce, men dette er the real thing.

Olmec civilization, which began sometime around 1400 BC, was centered in the Gulf Coast states of Veracruz and Tabasco. Olmec architects and artists produced the earliest monumental structures and sculptures in Mexico, including enormous basalt portrait heads of their rulers. The colossal sculptures in the exhibition weigh between 7 and 10 tons each.

http://www.lacma.org/art/ExhibOlmec.aspx

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂