Nytt

Det er ikke bare i Norge det brenner for tiden. For et par uker siden satte maskerte menn fyr på en FN-finanisert sommerleir i Nuseirat på Gaza-stripen. Dette er andre gang i løpet av en måned at en FN-drevet barneleir blir angrepet. Det antas at gjerningsmennene tilhører Hamas, som ikke liker at barn får tilgang til lek, fritidsaktiviteter og idrett uten religiøst eller militant innhold:

The U.N. summer camps compete with Hamas-run programs for the hearts of the more than 700,000 children under the age of 15 that live in the Gaza Strip, the Associated Press reported. About 100,000 kids reportedly attend Hamas camps.

«Hamas camps teach an anti-Israeli doctrine and military-style marching, along with horseback riding, swimming and Islam,» according to the U.S. news agency. «The U.N. says its hopes to help shield Gaza’s children against the lure of militancy, a task that is getting harder in this impoverished territory.»