Som tidligere nevnt er jeg ikke overvettes begeistret for Wien-filharmonikernes nyttårskonsert. Derfor lager jeg min egen. I år kan jeg tilby en riktig godbit – et opptak av Gidon Kremer som spiller Elgars fiolinkonsert under Dronning Elisabeth-konkurransen i 1967, der han kom på tredje plass. Riga gjorde det skarpt i konkurransen det året, for Kremers bysbarn Philippe Hirschhorn vant. Bulgarske Stoika Milanova kom på andre plass.

Det er utrolig morsomt å høre hvordan Kremer allerede da forsøker å bryte seg løs fra den tradisjonelle stilen forfektet av blant andre hans lærer, David Oistrakh, som forøvrig satt i juryen det året og som selv vant konkurransen i 1937.

Andre del

Tredje del

Fjerde del

Femte del

Herved ønskes et godt nytt musikkår til alle documentarister, fusentaster, kommentatorer og lesere!