Det bør ikke gå upåaktet hen at forsvarsadvokaten til ekteparet som står tiltalt for mishandling av et adoptivbarn fra det var 2 til 6 år, brukte som argument at det er snakk om forskjellige kulturer.

Det er noen måneder siden det kom frem at stemoren hadde stukket gutten med kniv slik at flere sener ble kappet av. Legene hadde et svare strev med å sy dem sammen, og førligheten er noe nedsatt.

Først da ble det slått alarm. Men pleieforeldrene stilte seg helt uforstående. Det gjør de også nå, til tross for at myndighetene mener å kunne bevise årelang plaging. Knivstikkingen var som følge av at gutten var mistenkt for å ha stjålet EN drue.

Så sier altså forsvarsadvokaten på radio at det er snakk om kulturforskjeller. Ekteparet kom til Norge fra Latinamerika for mange år siden, og der har man en annen barneoppdragelse!