Hvordan var det med den knyttede neven?

Hans Rustad

Det er opp­lest og ved­tatt at hoved­til­talte gjorde en høyre­eks­trem hil­sen. Men selv med kort hukom­melse burde man kunne dra kjen­sel på en hil­sen som min­ner mer om venstre­si­den. Den knyt­tede neven er en rød front-hilsen. Den utstrakte armen gjør både nazis­ter og kommunister.

Snaphanen.dk har sam­let bil­dene til en fotokavalkade.

På bil­dene:

Kine­siske ideal­ar­bei­dere, Lee Har­vey Oswald, Hugo Cha­vez, to ame­ri­kanske gull­vin­nere gjør Black Panthers-hilsen under OL i Mex­ico, kom­mu­nis­tisk demo, Angela Davis, Sja­ka­len, Cha­vez og Ahmadinjead.

 

 
Om du ikke følger Document på sosiale media kan du følge oss på e-post.

Donere engangsbeløp?Kan du forplikte deg til fast betaling?

Penger kan også doneres til kontonummer 15030249981. Du kan også støtte oss ved å kjøpe bøker eller varer.

Leserkommentarer på Document er gjenstand for moderering, som ikke skjer kontinuerlig og under enhver omstendighet ikke om natten. Vi ønsker en respektfull tone uten personangrep, sleivete språk eller flammende retorikk. Vis særlig nøkternhet når temaet er følsomt. Begrenset redigering av skjemmende detaljer kan finne sted. Skriv til debatt@document.no dersom du ikke forstår hvorfor en kommentar uteblir. Se her for nybegynnerhjelp.