Kategori: Notert

Erdogan står på sitt: Fortsatt nei til Sverige og Finland i Nato

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan Erdogan gjentar sitt nei til Nato-medlemskap for Sverige og Finland. Alle medlemsland har vetorett mot utvidelse av alliansen. 

Les mer»

Artist dømt til 120 timers samfunnsstraff for møbeltyverier

Den norske artisten Cezinando (26) er i Oslo tingrett dømt til 120 timers samfunnsstraff for tyverier av designmøbler.

Les mer»

Sri Lanka er tomme for bensin, ifølge statsministeren

Kriserammede Sri Lanka har gått tomme for bensin fordi landet ikke har råd til å finansiere nødvendig import, ifølge landets nye statsminister.

Les mer»

Russland: Enighet om evakuering av skadde soldater i Mariupol

Det er enighet om en våpenhvile for å evakuere skadde ukrainske soldater fra Azovstal-stålverket i Mariupol i Ukraina, ifølge Russland.

Les mer»

Høyesterett økte bøtene for klimademonstranter

Høyesterett slår fast at bøtelegging av to klimademonstranter fra Extinction Rebellion ikke er i strid med menneskerettighetene, og økte bøtene mot dem.

Les mer»

Amerikanske forsvarstopper: Sverige og Finland styrker Nato i Nord

Sverige og Finland har moderne forsvarsstyrker og styrker Nato i Nord-Europa, sier general David Petraeus. Landene vil gli sømløst inn i Nato, mener eksperter.

Les mer»

Tyskland holder på munnbindkrav i lufta

Når EU mandag letter på munnbindkravene for flypassasjerer, vil Tyskland fortsatt kreve at folk dekker til nese og munn om bord, opplyser tyske myndigheter.

Les mer»

Måling: Mer enn en av fire nordmenn frykter Russland

Mer enn en av fire nordmenn mener at Russland utgjør en trussel for Norge. Det viser en undersøkelse gjort av InFact for Dagbladet.

Les mer»

To menn tiltalt for sju barneran

To menn – 18 og 22 år gamle – er tiltalt for i alt sju ran av barn i Lillestrøm i november og desember i fjor. Mandag må de to møte i retten.

Les mer»

Hjelp fra uventet hold: Iran vurderer eksport av gass til Europa

Iran vurderer nå muligheten for å eksportere naturgass til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført til rekordhøye gasspriser. Det kan løse problemer for flere europeiske land. 

Les mer»