Det er 200 år siden Carl Reinecke ble født. Fra barndommens Altona, som den gang var dansk, reiste han til København, hvor han ble hoffmusiker for Christian VIII. Deretter ble han professor ved konservatoriet i Køln, før han fikk samme stilling i Leipzig, der han også var kapellmester for Gewandhaus-orkestret. I Leipzig var både Grieg, Sinding og Svendsen blant hans norske studenter. Hans produksjon er enorm, og særlig er han kjent for sine verk for blåsere. Her hører vi fløytekonserten i D-dur, som er et svært sent verk og ble ferdig bare to år før Reinecke døde i 1910. Guy Eshed er solist med Israels filharmoniske orkester under ledelse av Zubin Mehta.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.