Franske gendarmer patruljerer utenfor det store engrosmarkedet for mat i Rungis rett sør for Paris den 29. januar 2024. Foto: Christophe Ena / AP / NTB.

De franske bøndenes blokkering av motor­veiene til Paris fortsetter tirsdag morgen. Politiet lar aksjonene pågå, men forhindrer bøndene fra å blokkere det store engros­markedet for mat i Rungis utenfor hoved­staden, som betjener et befolknings­reservoar på 18 millioner mennesker, og det er ikke meldt om alvorlige forsynings­problemer

Bønder med flere tusen traktorer er mobilisert rundt Paris, og politiet er også massivt tilstede både med gendarmer, anti­opprørs­kjøretøy og helikoptere som overvåker situasjonen og forsøker å lese demonstrantenes hensikter.

Den store bonde­organisasjonen FNSEA meddeler via sin leder Arnaud Rousseau at bøndenes aksjoner er fredelige, men at deres besluttsomhet er «total».

Blokadene rundt Paris får naturlig nok størst oppmerksomhet, men bøndene aksjonerer over hele Frankrike.

Grafikk: Le Figaro.

Demonstrerende bønder forteller at vanlige forbipasserende bilister viser sin støtte til dem ved å vinke og tute med hornet, melder Le Figaro, som har live-dekning av bondeopprøret. Men også politifolk manifesterer sympati for de aksjonerende bøndene, skriver den franske avisen.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.