Aksjekjøpet, som er utført av selskapet G42, verdsetter Tiktok-eier Bytedance til 220 milliarder dollar, skriver Bloomberg og viser til kilder med kjennskap til saken. Summen tilsvarer drøyt 2,3 billioner – 2.300 milliarder kroner – med dagens kurs.

I fjor vurderte Bytedance sin egen verdi til 300 milliarder dollar da de lanserte et program for tilbakekjøp av aksjer.

Det kinesiske selskapet eier videoappen Tiktok, som er blitt en av verdens mest populære sosiale medier-plattform. Tiktok har også fått krass kritikk fordi det mistenkes at tjenesten deler opplysninger om brukerne med kinesiske myndigheter.

G42 kontrolleres av sjeik Tahnoon bin Zayed al Nahyan fra Emiratene. I tillegg til å være forretningsmann, er han også sikkerhetsrådgiver for landets regjering.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.